Smaken

Naast mooi moet een taart natuurlijk ook heel lekker zijn! Ik kies zoveel mogelijk voor pure ingrediënten en maak alles vers.

Mijn taarten worden standaard opgebouwd uit 3 lagen biscuit (luchtige cake zonder boter) en met 2 lagen slagroom en (bos)vruchten jam gevuld. De taart wordt vervolgens gemaskeerd met slagroom-botercrème en bekleed met marsepein.

Natuurlijk zijn er meerdere opties, zo kan een biscuit aangepast worden naar:

  • Chocolade biscuit
  • Sinaasappel biscuit
  • Speculaaskruiden biscuit
  • Biscuit met overig fruit of likeursoorten

Voor vullingen kun je denken aan:

  • Zwitserse room (mix van slagroom en banketbakkersroom)
  • Banketbakkersroom
  • Chocolade room
  • Champagne room
  • Aardbeien room
  • Frambozen room
  • Laagje Lemon curd, of Lemon curd room (friszoet en zacht)

Alleen slagroom met fruit kan ook. Het hangt van het seizoen af of dit vers of diepvries is. Mogelijkheden zijn:

  • Aardbeien
  • Bramen
  • Frambozen
  • Mango
  • Mandarijntjes
  • Perzik
  • Peer
  • Passievrucht

De middelste laag kan eventueel getrempeerd worden met verschillende soorten likeur, bijvoorbeeld:

  • Amaretto
  • Malibu
  • Bosvruchten likeur
  • Cointreau
  • Limoncello

Natuurlijk kun je ook combineren. Veel gemaakte combi’s zijn:

  • Slagroom met aardbeien of frambozen
  • Chocolademousse met frambozen
  • Lemon curd met frambozenmousse
  • Champagne room met aardbeien

Uitgebreidere vullingen (m.u.v. slagroom met fruit) kan besteld worden bij taart(en) vanaf 20 personen.

Voor vragen of suggesties neem gerust contact op!