Naast mooi moet een taart natuurlijk ook heel lekker zijn! Ik kies zoveel mogelijk voor pure ingrediënten en maak alles vers.
Mijn taarten worden standaard opgebouwd uit 3 lagen biscuit (luchtige cake zonder boter) en met 2 lagen slagroom en (bos)vruchten jam gevuld. De taart wordt vervolgens gemaskeerd met slagroom-botercrème en bekleed met marsepein.
Natuurlijk zijn er meerdere opties, zo kan een biscuit aangepast worden naar:
- Chocolade biscuit
- Sinaasappel biscuit
- Speculaaskruiden biscuit
- Biscuit met overig fruit of likeursoorten
Voor vullingen kun je denken aan:
- Zwitserse room (mix van slagroom en banketbakkersroom)
- Banketbakkersroom
- Chocolade room
- Champagne room
- Aardbeien room
- Frambozen room
- Laagje Lemon curd, of Lemon curd room (friszoet en zacht)
Alleen slagroom met fruit kan ook. Het hangt van het seizoen af of dit vers of diepvries is. Mogelijkheden zijn:
- Aardbeien
- Bramen
- Frambozen
- Mango
- Mandarijntjes
- Perzik
- Peer
- Passievrucht
De middelste laag kan eventueel getrempeerd worden met verschillende soorten likeur, bijvoorbeeld:
- Amaretto
- Malibu
- Bosvruchten likeur
- Cointreau
- Limoncello
Natuurlijk kun je ook combineren. Veel gemaakte combi’s zijn:
- Slagroom met aardbeien of frambozen
- Chocolademousse met frambozen
- Lemon curd met frambozenmousse
- Champagne room met aardbeien
Uitgebreidere vullingen (m.u.v. slagroom met fruit) kan besteld worden bij taart(en) vanaf 20 personen.
Voor vragen of suggesties neem gerust contact op!